Workshops

Skapa din egen vas.

I denna keramikworkshop skapar du din egna vas att ta med dig hem! Vi jobbar i Attic Studios lokaler hela dagen och bokar tillsammans ett senare tillfälle då du har möjlighet att komma och glasera din vas. Därefter bränns den en andra gång och du har  en alldeles egenskapad vas att ta med dig hem!

Vi inleder med att leta lite inspiration och göra enkla ritningar innan vi börjar skapa vår alldeles egna vas. Detta gör vi genom att använda oss av tekniken ringling och vi tar hjälp av ett verktyg som ger oss jämna lerkolvar att jobba med. Det är en rolig teknik som alla kan jobba med. Ingen förkunskap krävs och alla med olika erfarenhet är välkomna!

Under dagen erbjuds lunch och fika. Allt material och efterföljande glaseringstillfälle ingår.

Betonggjutning

I denna workshop gjuter vi betong i latexformar! Det finns massor av formar att välja mellan och du kommer hinna göra flera stycken gjutningar under dagen. Du väljer om du vill göra djurskulpturer, krukor, fågelbad eller blommor på pinne som man kan sätta i trädgården. Det finns något för alla och inga förkunskaper krävs.

Under dagen erbjuds fika.

Efter workshopen bestämmer vi ett datum för ny workshop där ni får måla era föremål om så önskas. Då kan man testa på att att rosta, ärga och vaxa. Vid workshop för målning  tillkommer en kostnad på 400 kr. Allt material ingår vid båda tillfällena.

Workshopen leds av Britt-Marie Andreasson som hållit workshops sedan 2017.